Олія рижикова

Виробник: Українські Коноплі
Артикул: 1-0117
Наявність:
На складі
Ціна:
79 грн.
До кошика Швидке замовлення
Олія рижикова - Ваше замовлення

Прізвище та ім'я:

Телефон:

Email:

Коментар:

Будь-ласка, вкажіть Ваше ім'я і телефон, щоб ми змогли зв'язатися з Вами.
Наш оператор зателефонує Вам для того, щоб уточнити деталі замовлення.

Корисні властивості Рижикова масла дивовижні і різноманітні

Корисні властивості Рижикова масла вражають уяву. Мінерально-вітамінний склад цього продукту надзвичайно багатий, і якщо взятися перераховувати всі його властивості, в пору сідати за написання монографії. Але для початку давайте розберемося, хто ж такий цей рижик-чарівник, здатний принести стільки користі людині? Мова зовсім не про грибах.

Рижикова масло – дуже корисне

Рижик – це вельми поширене в північних широтах однорічна трав’яниста рослина з сімейства хрестоцвітих, у якого розгалужені стебла з гладкою або ворсистою поверхнею; до кінця циклу вони зазвичай твердёют і виростають до 25-100 см.

Листя стрілоподібної форми з гладкими кінчиками досягають 5-8 см в довжину. У квіток рижію по 4 чашолистка і пелюстки жовтого кольору. Масло роблять з насіння рослини, які представляють собою невеликі за розмірами капсули (діаметром 0,7-2,5 мм) різних відтінків – від оранжевого до коричневого.

Рижик вперше з’явився на території Східної Європи і Південно-Західної Азії, звідки ще з початку кам’яного століття став поширюватися по всій Європі. До цих пір на його історичній батьківщині виростають дикі види цієї рослини, тоді як у Росії та в інших країнах вирощуються лляні та злакові культури, в які рижик еволюціонував.

У нашій країні посіви цієї культури можна зустріти в сибірських краях, також він культивується на полях Франції, Німеччини, Бельгії, Швеції та в Нідерландах. Відрізняється невибагливістю: зростає і на луках, і в городах.

Рижикова масло – корисне і смачне

Рижикова масло, як вже було згадано вище, виготовляють з насіння рослини методом холодного пресування або екстракції, тому воно і набуває темно-жовтий окрас. Відноситься до висихають масла. Якщо олія нерафінована, воно має смак, схожий на редечний, і специфічний запах. Залежно від ступеня рафінації, може міняти окрас від темно-жовтого до світло-жовтого; запах і смак у такого масла практично пропадає.

Рослина і насіння рижію

До 50-х років XX століття рижієву масло в нашій країні було дуже популярно, але потім соняшникова олія його все-таки витіснило. Точні причини, чому так сталося, назвати важко: можливо через те, що соняшник став активно вирощуватися на російських полях, а із засміченими видами рижію почалася нещадна боротьба.

За своїм смаком масло з насіння рижію нагадує кунжутну (з цієї причини його часто називають «німецьким сезамом») і насправді за своїми корисними властивостями воно значно перевершує і соняшникова олія, й інші різновиди, і навіть кедрове. Особливо воно корисне в нерафінованій вигляді: при рафінації та дезодорування частина його властивостей втрачається.

Сфера застосування Рижикова масла досить широка: воно використовується і в медицині, в тому числі народної, і в косметолол3ї, і в парфумерії, і в промисловості, і в кулінарії, і в тваринництві. З Рижикова масла варять мило, виробляють фарби, оліфи, алкідні смоли, що знайшло відображення навіть в тлумачному словнику російської мови 1934 року.

Стебла цієї рослини також використовуються для виготовлення кистей, матеріалів для пакування та покрівлі тимчасового призначення. У Європі та Канаді тривають дослідження, якими корисними властивостями володіє рижик і масло з нього і як їх можна використовувати на благо людства.

Плоди рижію і отримується з нього масло багаті вітамінами A, D, K, E і бета-каротином, таким мінералом, як магній, незамінними жирними кислотами (лінолевої, пальмітинової, олеїнової, арахіновою, стеаринової та ін.), Антиоксидантами. Якщо говорити про вітамін E, то в Рижикова його міститься навіть більше, ніж в соняшниковій, лляному, гірчичному і кедровому маслах; запаси вітаміну A перевищують його вміст у соняшниковій і соєвому маслах.

Має високу енергетичну цінність – 898 ккал. Серед кислот у складі рижію багато саме поліненасичених: Омега-3 (до 36%) і Омега-6 (до 18%). Також в олії з цієї рослини міститься хлорофіл, фосфоліпіди і фітостероли, а також близько 25-30% білків.

Смакуйте і будьте здорові

Застосування Рижикова масла показано при самих різних захворюваннях, що обумовлено таким багатим вмістом вітамінів, мікроелементів, кислот та інших корисних речовин. Протипоказань щодо вживання цього продукту і його використанню практично немає, якщо не вважати індивідуальну переносимість.

Також не рекомендується зловживати Рижиковим маслом людям, що страждають ожирінням, через його високої калорійності. Це натуральний продукт, але думати, що він повністю нешкідливий, не варто: будь-яке зловживання чревато; втім, користі від нього більше, ніж шкоди. З корисними властивостями Рижикова масла ми вас зараз і познайомимо.
Рижикова масло допомагає при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, т. к. містить в своєму складі хлорофіл, вітаміни F, E і A. Його регулярне вживання в їжу сприяє профілактиці та лікуванню гастритів, колітів, ентероколітів, виразки шлунка і 12-тіпёрстной кишки. Воно також показано при жовчнокам’яній хворобі, холециститі, гепатиті, жирової дистрофії та цирозі печінки, має яскраво вираженими протиглисними властивостями. Рижієву масло загоює ранки на слизових оболонках травної системи, вбиває шкідливі мікроорганізми. Серцево-судинна система теж почне краще працювати, якщо у вашому раціоні з’явиться масло з рижію. Фітостероли, магній, поліненасичені кислоти і вітаміни A і E допоможуть зміцнити кровоносні судини, підвищити їх еластичність, захистити стінки від скупчення холестерину, запобіжать розвиток запальних процесів, нейтралізують вільні радикали. Рижик також надає благотворний вплив на рівень артеріального тиску. З його допомогою ви зможете підтримувати адекватний рівень гемоглобіну в крові, регулювати згортання крові. Рижикова масло ефективно при захворюваннях статевої системи, як у жінок, так і у чоловіків. Воно нормалізує гормональний фон у вагітних жінок та матерів грудьми матерів, допоможе дівчатам, які відчувають болі під час менструального циклу або погано переносять передменструальний синдром. Жінки, погано справляються з клімактеричним синдромом, також можуть включити рижієву масло в свій раціон. Суттєву користь воно принесе і тоді, коли у дівчат виявлені захворювання молочних залоз, яєчників, а у чоловіків – передміхурової залози.

Крім названих хвороб, рижієву масло можна вживати для лікування і профілактики цукрового діабету, сечокам’яної хвороби, остеопорозу, захворюваннях органів зору. Воно допоможе зміцнити ваш імунітет, запобіжить розвитку онкологічних захворювань.

Рижикова масло можна використовувати для виведення з організму токсинів, радіонуклідів та солей важких металів. Це можливо завдяки вмісту в його складі все тих же поліненасичених кислот Омега-3 і 6, про які ми вже багато разів згадували.

Зберігання і вживання

Рижикова масло може бути нерафінованою, рафінованим і дезодорованим. Найбільш корисний перший варіант, який, крім того, краще всього піддається зберіганню. Рафінована і дезодорована олія мають більш привабливі споживчі якості (світло-жовтий відтінок, слабкий запах і смак), але дуже швидко окислюється, що пов’язано зі зменшенням вмісту антиоксидантів і активізацією вітаміну E.

нерафінована варіант має високу стійкість до окислення, т. к. в ньому оптимально збалансовані натуральні антиоксиданти токофероли, каротиноїди і фосфоліпіди: термін зберігання такого масла зростає до одного року. У будь-якому випадку рижієву масло слід зберігати в холодильнику, помістивши його в щільно закриту бутель.

Рижикова масло в магазині

Що стосується вживання Рижикова масла в їжу, то його цілком можна використовувати як соняшникова, додавати в салати, майонези, соуси і хлібобулочні вироби власного приготування. Не забороняється пити його в чистому вигляді: вранці натщесерце по одній столовій ложці на день протягом 2-3 місяців. Лікарі радять у оздоровчих цілях вживати цей продукт людям, страждаючим діабетом. Достатньо всього 20-25 грамів нерафінованої Рижикова масла кожен день, щоб наситити організм потрібними йому вітамінами, мінералами та іншими поживними речовинами.

В косметології

Ще одна сфера застосування Рижикова масла – це косметологія. Його можна використовувати для приготування шампуню, зміцнює волосся. Для цього вам знадобиться 50 мл основи (нею можуть стати гліцеринове або оливкова олія), додати в неї одну чайну ложку Рижикова масла, 30 крапель ефірного масла для аромату, 1-2 мл відвару коренів будяків або кори дуба і ретельно перемішати. Такий шампунь можна використовувати навіть годуючим і вагітним жінкам. У чоловіків це косметичний засіб запобігає випаданню волосся.

Рижикова масло чудово вбирається, проникаючи глибоко в шари епідермісу, зволожуючи, пом’якшуючи і освіжаючи шкіру, може використовувати при масажі і під час інших косметичних процедур. Воно відмінно розгладжує зморшки, служить захистом від ультрафіолетового випромінювання, тому може використовуватися під час сонячних ванн.

Рижикова масло уповільнює процес старіння шкіри, що було підтверджено численними дослідженнями Сибірського державного медичного університету. Використовуйте це масло кожен день, і ви будете не тільки здорові, але молоді і красиві!

Поділися новиною з друзями:

Написати відгук

Ваше Ім’я:
Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.
Рейтинг Погано            Добре
Введіть код, вказаний на зображенні: